När det börjar bli lite varmare ute och nu när många börjar ta cykeln istället för bussen eller bilen till jobbet eller skolan så kommer mycket träning helt av sig själv genom små sunda val man gör i sin vardag. Det gör mycket för kroppen bara att ta cykeln även om man kanske inte tror det.

Det finns massor av små saker vi kan göra i vardagen som gör att vi tar hand om våra kroppar på ett bättre sätt. Att byta ut bilfärden eller bussfärden gör ju inte heller bara gott för vår kropp utan även för miljön, så visst är det mycket bra som kommer av att man lämnar bilen stående och busskortet oanvänt de dagar då vädret tillåter att man istället cyklar eller promenerar.

De flesta tar bilen när det är dags att handla hem mat, men även här kan man se till att dra ner på bilåkandet och istället ta en promenad till mataffären nästa gång. Det kan låta jobbigt för alla som är vana vid bil, men testa en gång så märker ni snabbt att det är riktigt mysigt. Speciellt mysigt blir det om man beger sig iväg tillsammans för då kan man se det som en långpromenad där man får tid att tala med varandra och få sig en nypa frisk luft på köpet.

Ta vara på naturen

Beroende av var man bor i vårt avlånga land så har man mer eller mindre nära till all den härliga natur som detta land erbjuder. För alla som bor i de större städerna så är det ofta svårare att ha närheten till naturen då man istället valt att leva ett stadsliv. Man kan dock lätt ta sig till havet, skogen och andra härliga platser med buss, tåg eller bil även när man bor i de större städerna då Sverige har mycket fin natur överallt.

Att fiska, besöka grottor, klättra upp bland gamla slottsruiner och gamla kyrkor är inte bara att ta vara på vad naturen har att erbjuda oss, det är också ett sätt att aktivera sig själv. All tid man är aktiv med sin kropp räknas och det behöver inte vara högintensiv träning för att det ska räknas som träning. Att vara ute i naturen är alltså ett alldeles utmärkt sätt att röra på sig och ge sin kropp en liten skjuts i rätt riktning vad gäller aktivitet.

Aktivitet i skogen

Att ta sig iväg till exempelvis skogen under helgerna för att promenera, plocka bär och svamp eller bara leka med barnen i en annan miljö är mycket bra då skogsluften är bra för alla. Det är inte bara vi vuxna som kan dra fördel av att vara aktiva under en tur till skogen, det är lika mycket en present till våra barn då deras lek numera mest är inomhus av olika anledningar. Skogsturen är bra träning även om det kanske inte direkt blir likt ett hårt träningspass på gymmet, men att vara ute och röra sig i skog och mark med familjen under helgerna är en bra form av lågintensiv träning när den är som bäst.

Skogen är en perfekt plats för barnens fantasi att flöda och att som förälder se till att ge detta till sina barn är en fin gåva. Att åka på skogsutflykt ger inte bara hela familjen frisk luft utan det finns även en massa olika saker i skogen som barnen kan använda sig av för att aktivera sig. Att klättra i träd och att undersöka spännande platser i skog och mark tillsammans med barnen är faktiskt lika roligt idag som det var på 1950- talet. På detta sätt aktiverar vi inte bara oss själva utan även våra barn och det behövs idag då de är mer stillasittande än vad de var förr på grund av andra sätt att leka på.

Träning utomhus

Om man är mer van vid träning så kanske det inte räcker med skogsutflykter för att man ska känna sig nöjd. Då kan man ändå se till att ta vara på naturen och börja träna i naturen istället för på gymmet. Man behöver inte bara förlägga just löpträningen till utomhus utan det är bra att även göra styrketräningsövningar och annat utomhus.

Den frihet som man känner när man är ute i naturen och tränar går inte att jämföra med känslan av att träna på ett gym och för alla som inte testat än finns det mycket spännande att upptäcka!