De mentala fördelarna med regelbunden motion är långtgående. Det är inte bara bra för kroppen, utan kan också förbättra ditt humör, hjälpa dig att sova bättre och hantera psykiska problem. Även en blygsam mängd motion om dagen kan göra underverk.

Regelbunden motion kan vara fördelaktigt för människor i alla åldrar och konditionsnivåer, och kan hjälpa dig att hantera psykiska problem samtidigt som du ökar din energinivå och livslängd. Om du vill veta mer om fördelarna med motion kan du läsa vidare.

Även om du har ett fullspäckat schema kan du fortfarande hitta tid att ägna dig åt fysisk aktivitet. Sträva efter att motionera i minst 30 minuter fem gånger i veckan. Du kan dela upp det i två 15-minuterspass eller tre 10-minuterspass. Detta är en idealisk tid för att motionera. Om du har ont om tid kan du börja med korta pauser och öka din aktivitet gradvis. När du är konsekvent med ditt träningsprogram kommer du att känna en märkbar skillnad i hälsa och energinivåer.

Motståndsövningar är ett annat bra sätt att stärka din kropp. Dessa träningspass använder olika muskelgrupper i din kropp. Detta kommer att stärka dem och förebygga skador. De hjälper också till att bygga upp dina ben, vilket är en annan stor fördel. Om du har problem med balansen kan du överväga ett träningsprogram med balansspecifika övningar. ACE är en ideell organisation som kopplar samman träningspersonal med individer för att hjälpa dem att nå sina mål. Du kan också rådgöra med en sjukvårdspersonal för att få veta mer om specifika övningar som hjälper till med balansen.

Fördelarna med motion för alla

Regelbunden motion kan förbättra en persons fysiska kondition, öka ditt humör och till och med förbättra ditt sexliv. Det kan också förlänga ditt liv med flera år. Det finns många fördelar med motion för alla. Det ökar dina energinivåer och förhindrar övervikt. Det kan också hjälpa dig att bibehålla din viktnedgång. Som ett resultat av detta är det fördelaktigt för både ditt sinne och din kropp. Oavsett om du har bråttom att gå ner i vikt eller om du har ett tajt schema kan motion gynna dig på många olika sätt.

Träning ökar blodflödet i hela kroppen. Det ökade blodflödet bidrar till att förbättra varje system i kroppen. Det förbättrar den kardiovaskulära hälsan, minskar triglyceriderna och ökar HDL-kolesterolnivåerna. Motion förbättrar ditt immunförsvar, vilket minskar risken för typ 2-diabetes. Det förbättrar ditt humör och minskar förekomsten av infektioner. Motion hjälper dig också att förebygga bröst- och bukspottkörtelcancer samt vissa gastrointestinala sjukdomar.

Regelbunden motion bidrar till att upprätthålla hjärt- och kärlhälsan, förbättrar den mentala funktionen och ökar blodflödet till hjärnan. Det minskar också inflammation och ökar hormonnivåerna som uppmuntrar hjärncellstillväxt. Regelbunden motion bidrar till att stimulera hippocampus, som är en struktur i hjärnan som är avgörande för minnet. Denna tillväxt är fördelaktig för den åldrande hjärnan. Träningen ökar också dina antioxidantnivåer. Om du är överviktig eller fet, undviker du risken att utveckla demens och andra tillstånd.

Fördelarna med Dips som träning

En dips-övning kan göras var som helst och när som helst, och det finns många varianter av denna grundrörelse. Grundformen kan utföras med enbart kroppsvikt eller med vikter om du vill öka utmaningen. När du har blivit bekväm med grundversionen kan du gå vidare till högre repetitioner och mer avancerade varianter. Den här artikeln kommer att utforska några av fördelarna med dips som träningspass. Läs vidare för att få veta mer. Men innan du provar denna övning, se till att rådgöra med en läkare eller gyminstruktör om risker och fördelar med dips för just din kroppstyp.

En av de vanligaste variationerna av dips är parallellstångsdip. Den är något svårare än parallellstångsvarianten och kräver helkroppsstyrka. Den riktar sig till triceps och ger en breddad övre rygg. Bröstdippen arbetar även med glutes och nedre delen av ryggen. Detta gör den till den mest utmanande dipövningen att utföra. För dem som tycker att den är för utmanande kan du prova att göra en single-leg dip i stället.

En annan variant är den viktade dippen. En ryggsäck fylld med viktskivor kan användas för att utföra den här övningen. Weighted dips är mer utmanande än vanliga dips, eftersom vikten ökar, vilket ökar trycket på vissa kroppsdelar. Bröstet och magen är särskilt effektiva, men även andra muskelgrupper kan dra nytta av denna övning. Det är dock viktigt att se till att du ökar vikten gradvis så att du inte övertränar kroppen och skadar lederna.

Mentala fördelar med motion